София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Повдигат три обвинения за убийството в Сотиря

Предполагаемият извършител Мартин е в болница под охрана

4 годиниКрими 6 Боряна Райчева

Повдигат три обвинения на предполагаемият убиец на 7-годишното дете в Сотиря. А именно за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице. От Окръжната прокуратура в Сливен обявиха, че ще разглеждат мярката за неотклонение на Мартин в понеделник.

Това не е първото обвинение за блудство, което прокуратурата повдига на Мартин Трифонов. Той е изтърпявал присъда по това обвинение в затвора в Бургас. По неофициална информация там той е бил сексуално малтретиран.

Мартин Трифонов – предполагаемият убиец на 7- годишното дете в село Сотиря, остава в болницата в Сливен, под охрана. На този етап от Прокуратурата посочват, че задържаният не е дал обяснение. Мотивите за извършването на бруталното престъпление също остават неясни.

Майка му Стоянка е помогнала на Мартин да си събере багажа, преди да избяга в гората над село Сотиря. Тя все още не вярва, че той е извършителят на тежкото престъпление.