Гледай
на живо

Повдигнаха обвинения за зверското убийство в Негован

Двамата задържани са криминално проявени

Повдигнаха обвинения за зверското убийство в Негован Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на двамата мъже, задържани за убийството на бившия... thumbnail text

Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на двамата мъже, задържани за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му. Телата на убитите бяха намерени край софийското село Негован.

Георги – на 44 години, и Пламен – на 39, са обвинени в предумишлено убийство с користна цел на повече от един човек. Те са застреляли двойката на 14 юли и оръжието бе намерено от полицията в сградата на Техническия университет-София. Вузът няма отношение по случая. Двамата обвиняеми са имали договор за техническа поддръжка на съоръжение.

Двамата задържани са криминално проявени. Те са използвали пистолети със заглушител, обясни по-рано заместник главният прокурор Иван Гешев на специална пресконференция в Техническия университет. Оръжията, с които е извършено двойното убийство, са намерени в района на учебното заведение, където заподозрените участвали в различни ремонтни дейности.

Според прокуратурата мотивът на Георги и Пламен е бил да вземат парите и бижутата на жертвите.