София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пращат ДНК-материала на момиченцето от Момчилград за изследване

Смъртта на детето е настъпила вследствие на задушаване

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Изпращат ДНК-материала на момиченцето от Момчилград за изследване. Ако експертите от Националния криминологичен институт не могат бързо да направят изследване на ДНК-материал, анализът ще се прати за работа в частна лаборатория, за което ще се заплати, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

До този момент е известно, че смъртта на детето е настъпила вследствие на задушаване, но е и от материалите, с които е било вързано -тиксото и въжето.

Цацаров потвърди, че е открит ДНК материал на тиксото - именно това ще е изследването, което евентуално ще се изпрати в чужда лаборатория.

Главният прокурор подчерта и че разследването и самият съдебен процес ще се бавят дълго време, а причината е невъзможността на Криминалистичната лаборатория да работи бързо. Основната причината за това е от липсата на материална база и финансиране, така до факта, че лабораторията е една за цялата страна.