София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Преди третия квалификационен кръг за Мондиал 2018

Холадия- Франция в пряк сблъсък за първото място в група А

8 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Тази вечер от 21. 45 ще се изиграят девет мача в три от квалификационните групи за предстоящия Мондиал през 2018г., чийто домакин ще бъде Русия.

В група А, където е и отборът на България, с голям интерес ще се наблюдава срещата между Холандия и Франция. Двата тима заемат челните места в таблицата до момента и са с равен брой точки (4т.), но лалетата са първи поради по-добрата си голова разлика. Очаква се в нападение за холандците да играе Винсент Янсен, който отбеляза едно от попаденията срещу Беларус в петък. Дидие Дешан пък вероятно отново ще разчита на Кевин Гамейро и Антоан Гризман, които ще си партнират с Пайе и Сисоко. Срещата ще пропусне защитникът Бакари Саня, след като беше контузен в мача срещу България.

В друг сблъсък отборът на Фарьорските острови посреща Португалия в пряк двубой за определяне на временното второ място в група В. Кристиано Роналдо и неговите съотборници се нуждаят от победа, за да запазят шансовете си за директно класиране в следващата фаза. Лидер в групата е съставът на Швейцария с 6 точки, който е и фаворит в тазвечершния сблъсък с Андора.

Все още няма единен водач и в група Н, където съставите на Белгия и Гърция са с по 6 точки. Белгийците ще гостуват на Гибралтар, а гърците ще се борят за трета поредна победа срещу тима на Естония.