София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Председателят на БЧК получи златни медали за човеколюбие и хуманност

По случай навършването на кръгла годишнина на 14.10.2014 г., Националният съвет на БЧК удостои председателя на организацията маг. фарм. Христо Григоров с „МЕДАЛ ЗА ЧОВЕКОЛЮБИЕ – ЗЛАТЕН“

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

По случай навършването на кръгла годишнина на 14.10.2014 г., Националният съвет на БЧК удостои председателя на организацията маг. фарм. Христо Григоров с „МЕДАЛ ЗА ЧОВЕКОЛЮБИЕ – ЗЛАТЕН“ за изключителен принос при утвърждаване на хуманитарните принципи и ценности, за мащабната и ефективна подкрепа на уязвимите в страната и за издигането престижа на Червения кръст. Високото отличие бе връчено от името на всички червенокръстци на официална церемония в зала „Музейна“ на БЧК.

Получени бяха поздравителни адреси от Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова, от министър–председателя проф.Близнашки, от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, от кмета на Добрич г-жа Детелина Николова, от изпълнителния директор на „Александровска“ ЕАД, от изпълнителния директор на НАП, от Председателя на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков, от Ръководството на Българската академия на науките и изкуствата акад. проф. д-р Григор Велев, от председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва ген. л-т /з./ Ст.Топалов и много, много други.

Президентът на Ротари Интернешънъл г-н Гари Хуанг връчи на г-н Григоров ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ХУМАННОСТ - високо отличие от Фондация Ротари към Ротари Интернешънъл. Получен беше и поздравителен адрес от г-н Калчо Хинов, вицепрезидент на РЛИ, основател на Ротари в България.

Христо Григоров бе поздравен и от зам.-председателя на БЧК д-р Валентин Пеев, от генералния директор на БЧК доц.д-р Красимир Гигов, от доброволците и служителите на организацията, от много партньори и приятели.