София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Парламентът на Молдова потвърди реформите в страната

На 14 ноември молдовският парламент одобри правителство ръководено от Йон Кику

4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Председателят на молдовския парламент, лидерът на Партията на социалистите на Република Молдова (ПСРМ) Зинаида Гречани увери САЩ в изпълнението на ангажиментите за реформа на страната, въпреки разпадането на коалицията с проевропейския блок на Акум (Сега). Лидерът на най-голямата партия написа за това в петък на страницата си във Фейсбук  след среща с американския посланик Дерек Хоган.

"Тя потвърди, че властите ще продължат реформите в Република Молдова. Тя каза, че новото правителство възнамерява да изпълни започнатите проекти в рамките на ограничен срок. Тя подчерта, че всички задължения към външни партньори ще бъдат изпълнени. Тя също така каза, че сътрудничеството с Acum block по отношение на проекти, полезни за обществото, ще продължи. отбелязвайки, че няма да има атаки срещу блока ", увери Зинаида Гречани.

На 14 ноември молдовският парламент одобри правителство ръководено от Йон Кику, който преди това беше съветник на президента на страната Игор Додон по икономически въпроси. Подкрепата за новия кабинет беше изразена от подкрепата на президента на ПСРМ и опозиционната Демократическа партия на Молдова.