София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Предстои ли разделение в управляващата коалиция?

Валери Симеонов коментира политика на ГЕРБ

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Валери Симеонов намекна за сериозни промени в управляващата коалиция Обединени патриоти – ГЕРБ и не изключи възможността за раздяла с ГЕРБ още през септември. 

„В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре”, заяви Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ коментира, че зависи от тяхното поведение. "Това е голямата партия, която дирижира политиката в България… Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита. Това трябва да се спре и забележете кога почна това нещо - започна тази година. Има един ренесанс на погрешната политика на Герб от предните управления. Не казвам, че това е свързано с отсъствието Ми от властта, но може би е имало някакво дисциплиниращо въздействие върху останалите, докато съм бил”, каза още бившия вицепремиер.

„България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Все още не е решен тежкия проблем със случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации", каза Симеонов.