Гледай
на живо

Предстои рязко застудяване

Температурите падат до минус 15 градуса

Северен студ нахлува от днес, той ще скове страната поне в близките десетина дни.  Рязката промяна във времето ще се усети особено осезателно утре, когато силен вятър ще донесе арктически студ, температурите ще започнат да се понижават и дневните ще бъдат между 0 и 6 градуса, а в събота и неделя термометрите на места ще показват до минус 15 градуса. Ще започнат и снеговалежи.

В петък застудяването ще продължи, преваляванията ще отслабнат. Максималните температури ще бъдат от минус 2 градуса в западните райони до около плюс 2 градуса на изток. Слаби превалявания от сняг се очакват в Западна и Южна България. Сутрешните температури на места в Северна и Централна България ще паднат до около минус 10 градуса.

Новата седмица ще започне също със студено време, като се очакват превалявания от сняг в Западна и Северна България. Към средата на седмицата се очаква сутрешните температури да се вдигнат до около минус 5 градуса, а дневните да достигнат до около 5-6 градуса над нулата. Зимата завладява цяла Европа.