София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Премиерът да чете, преди да ни критикува“

Лидерът на ДСБ пред Евроком за Бойко Борисов и F 16

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът е добре първо да чете, преди да казва, че „Демократична България“ (ДБ) не подкрепяла властта за подписания със САЩ договор за изтребителите F 16.

Това коментира в телефонно интервю за Евроком лидерът на ДСБ и съпредседател на ДБ ген. Атанас Атанасов относно забележката на Бойко Борисов, че „партньорите вдясно“ не го подкрепили за сделката.

Атанас Атанасов припомни, че ДСБ и ДБ винаги са отстоявали членството на България в ЕС и НАТО, затова винаги са били за сделката с F 16.

Според генерала премиерът „демонстрира неинформираност“ и „склонността да атакува опозицията“ заради критиките към управлението на ГЕРБ.

Лидерът на ДСБ е на мнение, че Бойко Борисов се възползва от всяка възможност, за да „удари „Демократична България“. „Ние сме едва ли не най-големият враг на премиера“, обобщи Атанас Атанасов.

Той разкритикува и президента Румен Радев, който според него „отдавна не се изказва като експерт“ в областта на бойната авиация.

Така според генерала българският президент е в синхрон с „политически ангажирана позиция“ на партията, издгигнала го за висшия държавен пост. 

Чуйте целия коментар във видеото

Автор: Николай Марченко