София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Премиерът няма да уволни министър Горанов

Борисов е казал на Соня Колтуклиева, че Горанов се разработва от ДАНС

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов, заради скандала с апартамента му. Това обяви журналистката Соня Колтуклиева в предаването на Люба Кулезич „Честно казано“ по телевизия Евроком. Тя е писала смс на Борисов, за да го пита ще уволни ли Горанов, отговорът е бил „Не“. „Не ми написа отговор на втория въпрос – дали го покровителства Делян Пеевски“, посочи Колтуклиева и заяви, че ако Борисов не поиска оставката на финансовия министър, значи е зависим или от Пеевски, или от Горанов.

Журналистката съобщи, че премиерът Борисов й е разказал, че Делян Пеевски и Сергей Станишев са притиснали Владислав Горанов да напусне редиците на ГЕРБ в парламента, защото срещу него има разработка в ДАНС.

Предстои днес Колтуклиева да направи запитване до ДАНС, съгласно ЗДОИ, как разработван от агенцията е назначен като финансов министър и какви са тези разработки за Владислав Горанов.

Журалистката разказа каква схема е приложена върху самата нея от прокуратурата. „Излиза на 5 септември  2014 година по БНТ Сотир Цацаров и казва, че  най-големите критици на прокуратурата са взимали пари от КТБ. Как така главният прокурор  знае какво има в кориците на делото?  Нали си имам наблюдаващ прокурор. Следваща стъпка-един месец по-късно по ТВ7 влиза Маргарита Михнева и казва: Соня Колтуклиева е взимала пари от КТБ и Цветан Василев. Аз се връщам и казвам: Не съм взимала пари. По БНТ излезе след това  Маргарита Михнева казва, че Соня Колтуклиева е взимала 500 000 лв от Цветан Василев да му прави пиар. Димитър Цонев не ми даде право да кажа своята истина. Обажда ми се шефката на софийското данъчно, Илияна Христова, любителка на скъпи чанти, и тя ме предупреди, че финансовият министър Владислав Горанов е бил у тях на гости  и казал: Сега ще видиш какво ще й се случи на Колтуклиева. Второ предупреждение – да знаеш, че 500 000 са границата, след която ние трябва да се самосезираме и започнаха проверки. Блокирани ми бяха всички сметки. Започнаха проверки. Всичко започна от главния прокурор. Идеята е да се говори за това и да се обвиняват. Да запечатват в съзнанието на хората, че ти си престъпник. Главният прокурор, който се изживява като голям човек, как постъпва махленски. Той привиква неколцина журналисти, между които и Канна Рачева. Тя ми пише: Соня, да знаеш, че те чакат много тежки дни за теб. Казаха ни: Сега ще бъде обвинена Соня Колтукиева. Наистина ми беше повдигнато обвинение. Но там няма КТБ и пари от КТБ. Обвинението е за невнесени 7 хиляди лева данък. Белите ми дойдоха от Главният прокурор и Делян Пеевски“, обясни пред Люба Кулезич Соня Колтуклиева и подчерта, че всичко е започнало след като е  доказала, че няманищо вялно в Костинбродската афера. 

Цялото интервю със Соня Колтуклиева гледайте в предаването "Честно казано". 

http://eurocom.bg/shows/video/chestno-kazano/8481