София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Премиерът отново на инспекция с джипа си

Проверява строежа на АМ “Хемус”

4 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Поредна премиерска инспекция, този път на участък от автомагистрала “Хемус”. По изградила вече традиция, министър-председателят Бойко Борисов, подкара джипа си, за да види как върви изграждането на аутобана.
 
Заедно с премиера, в лекия автомобил бяха и вицепремиерът Томислав Дончев, както и  строителен инженер. Специалистът обясни на министър-председателя, че работещите на терен се възползват от всяка възможност, осигурена им от хубавото време, за да напредват. 
 
Припомняме, че на автомагистрала “Хемус” в момента се  извършва проучване, което да отговори на въпроса дали има  необходимост от допълнителни разкопки, заради откритите там археологически находки. Отговорът се очаква да стане ясен в средата на декември.
 
Проверката на строежа, извършена от Борисов, се случва на път за Севлиево, където премиерът, Томислав Дончев и председателката на Народното събрание Цвета Караянчева са поканени на откриване на  обновен завод там.  Заводът, който навършва 85 години през 2019-та  е за санитарна арматура, а модернизацията му е свързана с автоматизация на част от производствените процеси.