София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Превантивни мерки срещу футболните страсти в София

„Славия“ излиза срещу „Хайдук“ в мач от Лига Европа

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Отборът на „Славия“ излиза в четвъртък вечерта за мач реванш срещу хърватския „Хайдук“. Мачът ще се изиграе на Националния стадион ”Васил Левски”, като започва от 19 часа.

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за спазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Привържениците на „Славия“ ще бъдат пропускани от вход 1 и 2 на сектор „А“,  а феновете на гостуващия отбор - през вход 21 и 22 на сектор „Г“.

Охраната на спортната среща ще се осъществява съвместно от частна охранителна фирма и полицията.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи.

За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.30 часа.

„Славия“ претърпя загуба в първия мач срещу „Хайдук“ с 1:0 като гост, а сега ще търси победата в опит за класиране в следващата фаза на турнира.