София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Превозвачи и правителство се обединиха за тол системата

Тестването на тол система стартира на 16 август

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Всички сме наясно, че има необходимост и всички сме съгласни да се въведе тол системата, защото всички искаме да се возим по по-добри пътища. Взе се решение. От 16 август се започват реални тестове, които ще се извършат в рамките на три месеца, за да се види реалната картина и междувременно ще работим за обхват и за цени. Около тези точки се обединиха превозвачите и управлявашите във връзка с въвеждането на тол системата.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова също обяви, че всички подкрепят идеята за въвеждане на новата система. Българските пътища имат нужда от средства, категорична беше тя. За това са необходими много повече средства, чрез винетките събираме 370 млн. лева, които не са достатъчни. От утре продължават разговорите, на които ще се обсъдят конкретните тарифи. Ще бъде обсъден и обхватът на тол системата, информира още Аврамова.