София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Президентът ни направи на кьорави"

Всяко негово изказване е срещу управлението, гневен е премиерът

пропускане
5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Трябва да се обадя на ГЕРБ да поискат от ЦИК и на него да му забранят да води предизборна кампания с държавни пари. Така иронизира президента Румен Радев премиерът Бойко Борисов, попитан в румънския Сибиу за критиката от страна на държавния глава.

Министър-председателят е възмутен, че президентът агитира за БСП по време на кампанията за европейски избори. Въпреки че българските журналисти призовават да се „остави темата“, премиерът не пожела да спре да коментира.

„Днеска ми отговаря пак, че еднакво бил отдалечен – от кой? Ами, той с държавни пари си прави предизборна кампания. Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ и да искат ЦИК да му забрани и на него да води кампания“.

„Всяко негово изказване е срещу управлението. В полза на опозицията. Са колкото и да съм толерантен...“.

Премиерът е възмутен, че президентът идва на пленуми на Столетницата: „Случайно са се озовали неговите хора в листата на БСП. Ма той ни прави на кьорави вече“. 

Той призова Румен Радев да каже на неговите хора да се върнат на работа. Защото се водели на работа в парламента и да не ходели, а той можел да даде на президента пълен отчет за всеки от дните си.

Въпреки, че повече от половината си изказване пред медиите отдели на Румен Радев, Борисов отрече да е имал спор с президента за каквото и да било.