София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Президентът обсъди работата на МВР с Валентин Радев и Младен Маринов

Според Румен Радев е небходимо подобряване на модела на работа за борба срещу престъпността

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Държавният глава Румен Радев извика днес на  „Дондуков“ 2 на работна среща министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на министерството Младен Маринов. Гостите информираха президента за криминогенната обстановка в страната от последните седмици, както и за хода на разследванията по тежките престъпления от изминалите дни, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

По време на срещата тримата обсъдиха постигнатите резултати и слабостите в оперативно-издирвателната дейност на органите на МВР. Обсъдено бе и как да се постигне по-добро взаимодействие между органите на местната власт и гражданите по отношение на издирвани лица с влязла в сила присъда.

Според Румен Радев е необходимо усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността, за да бъде гарантирана сигурността на българските граждани.