Гледай
на живо

Президентът се среща с работодатели

Обсъждат проблемите пред бизнеса

Президентът Румен Радев ще проведе среща днес с представители на ръководствата на работодателските организации в България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата, на която ще бъдат обсъдени проблемите в бизнеса, ще се състои от 14.00 часа на  „Дондуков“ 2.

Вчера, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев,  в интервю пред Канал 3, поиска спешно да се свика Съвета за национална сигурност заради масовото затваряне на предприятия. Той  каза, че дори е говорил лично с премиера Борисов по този въпрос, но засега реакция няма. Според него България става все по несигурна за чужди инвестиции държава, заради неправилни политики.

Междувременно експертно изследване сочи,  че българските работодатели очакват скромно темпо на наемане на служители в периода януари-март.  11% от тях отчитат увеличение на нивата на заетост, 7% предвиждат намаление и 78% не очакват промяна.

През следващите три месеца работодателите предвиждат да увеличат нивата на заетост във всички пет региона, като най-силен пазар на труда се очаква в Пловдив.  По отношение на отделните сектори се очаква нивата на заетост да се увеличат във всички 10 индустрии, като работодателите от сектор "Финанси, застраховане, недвижими имоти и бизнес услуги" споделят най-силни намерения за наемане на служители.