Гледай
на живо

Президентът ще оцени новите министри по работата им

Според Радев, Борисов има амбивалентно поведение

Президентът ще оцени новите министри по работата им Румен Радев ще оцени новите министри, след като поработят. Това президентът заяви тази сутрин, след ... thumbnail text

Румен Радев ще оцени новите министри, след като поработят. Това президентът заяви тази сутрин, след като откри кариерен форум в София. Парламентът обсъжда днес назначаването на нови и освобождаването на стари министри за МВР, регионалното и транспортното министерства.

"Парадоксално е. Премиерът маха министър на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази работа на полицията. По закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който се предлага за министър", коментира държавният глава.

Във връзка със съгласувателната процедура по указа, Радев посочи, че фактът, че правителството е "склонило" да я изпълни, е малка, но важна крачка напред в битката за законност.

Президентът каза, че е затруднен да проследи позицията на страната ни относно санкциите, които ЕС може да наложи на Унгария.

"Оказва се, че страната ни има две позиции за Унгария – едната за пред българската публика, а другата за пред Съвета на ЕС", коментира той и допълни, че такова амбивалентно поведение на премиера не може да тълкува.