София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

При спецакция разбиха група за трафик на хора

Задържани са 18 души

6 годиниКрими 10 Боряна Райчева

Специализирана операция е проведена на 17 март от ГДБОП и териториалните служби в Хасково, Кърджали и София. Целта на полицейската акция е била неутрализиране на организирана престъпна група, превеждала чужденци през границата на страната и подпомагала тяхното пребиваване у нас. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията се е провела под наблюдението на Специализираната прокуратура. Задържани са 18 души, на седем от тях - български, турски и сирийски граждани, са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК. На петима от обвиняемите е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а на други двама - мярка за неотклонение „парична гаранция“.

В хода на разследването са претърсени 15 адреса на територията на област Хасково и Годеч, както и два автомобила. Иззети са множество мобилни телефони, сим карти, парични суми и други вещи и предмети, имащи отношение към документирането на престъпната дейност на групата.

Работата по документирането и доказването на престъпната дейност на групата продължава под наблюдението на прокуратурата.