София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Принц Филип катастрофира

Съпругът на кралица Елизабет II не е пострадал

пропускане
5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Принц Филип - съпругът на кралица Елизабет II, катастрофира близо до имението Сандрингам в четвъртък, съобщиха от Бъкингамския дворец. Високопроходимият автомобил, шофиран от 92-годишният принц, се е преобърнал. Херцогът на Единбург е останал в съзнание, но много шокиран и разтърсен от случилото се, разказват очевидци, които са му помогнали да излезе от колата.

В произшествието е участвал и друг автомобил, двама души в него са се разминали с леки травми.

"Херцогът на Единбург не е пострадал", съобщи говорител на британското кралско семейство.

На местопроизшествието била повикана полиция.

Кралицата и съпругът ѝ са в Сандингам от Коледа

Принц Филип се оттегли от обществения живот през август 2017 г. От 1952 г. той е осъществил 22 219 самостоятелни ангажимента. Съпругът на британската кралица е известен с това, че шофира често, въпреки напредналата си възраст. Когато беше на 94, той повози с джипа си семейство Обама.

Напоследък придружава Кралицата и членове на кралското семейство на официални събития, тази година пропусна традиционната Коледна служба в Сандингам.

Роден като принц на Гърция и Дания, той се жени за принцеса Елизабет на 20 ноември 1947 г. в Уестминстърското абатство в Лондон.

На златната годишнина от сватбата им през 1997 г. кралицата на Великобритания каза за него: „През всичките тези години той винаги е бил моята сила“.