София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Присъда за Каменаров до месец

Адв. Рангелов:"Не коментираш каквото и да било пред "Евроком"

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Каквото и да е решението на съда ще е добро, така, че това е всичко, което ще ви кажа, толкова. "- заяви след днешното си дело шефът на БНТ Константин Каменаров, а адвокатът му Людмил Рангелов допълни: "Не коментираш каквото и да било пред "Евроком".
 
А какво се случи в зала? Деветият епизод от сериала "Каменаров"  във втори  въззивен сезон се оказа последен. Зрителското любопитство обаче остана незадоволено, тъй като финалът се оказа отворен, поне засега.
 
Епизодът започна изненадващо, като този път всички страни и съдебният състав, по иначе перманентно болното дело, се оказаха налични, или поне болните бяха успешно заменени. Преди да приключи делото започна отначало, заради смяна на един от съдиите. Действието обаче се разви неочаквано бързо. 
 
В рамките само на час, новият съдебен състав изслуша лекарката Росица Иванова, взела проба от Каменаров на злополучната дата 23.06.2016 г. Тя обаче не помнеше дали генералният директор на БНТ е влизал в кабината й. Адвокатът на подсъдимия  пък заяви, че пробата физически не била взета от докторката, а от сестра, което било нарушение на законовите изисквания. Минута по-късно Каменаров обясни, че медицинската сестра, всъщност бил медицински брат и със защитника му поискаха проверка на това обстоятелство. 
 
В крайна сметка, съдът реши, че не е особено важно кой точно е взел въпросната проба и отказа да разводнява сюжета на и без това продължилата прекалено дълго сага. 
 
Финалните надписи бяха изчетени, а отговорът на въпроса виновен ли е Каменаров, ще стане ясен до до месец, какъвто е срокът за произнасяне на магистратите.
 
Припомняме, че шефът на обществената медия  е обвинение за това , че шофирал в нетрезво състояние с  с 1,6 промила алкохол в кръвта. На първа инстанция той вече е осъден  условно на  годена и три месеца лишаване  от свобода. Решението на въззивният съд ще е окончателно.  
 
От изхода на делото на втора инстанция зависи дали Константин Каменаров ще остане генерален директор на БНТ. Близо година шефът на медията не се явява в съдебна зала по различни поводи и така отлага произнасянето на присъдата. Заради отсъствието си той вече е и глобяван с 1000 лева за неуважение към съда и злоупотреба с право.