София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Продават къщата на Дядо Коледа

Къща между мечтите и реалността

5 годиниЛюбопитно 1 Боряна Райчева

Коледа е любимо време от годината на повечето от нас. Коледа е хармония, прегръдка, топлина, любов, сняг, красота, незабравими моменти с най-близките ни хора и вкусни коледни ястия.

Всеки от нас поне веднъж се е чудил как ли изглежда къщата на Дядо Коледа, дали има топла камина, а до нея най-красивата елха, с най-хубавите подаръци за всички послушни деца по света. Сега ще ви предоставим "разходка" из една малка къщичка, която е синоним на Коледа. Няма да се ангажираме с твърдения, дали това е истинската къща на белобрадия старец или на някой от имитаторите му, но със сигурност ще ви хареса и ще ви донесе радост и коледен дух. Можем да твърдим, че напълно отговаря на вашите представи.

Носят се легенди из Северния полюс, че къщата на стареца от Лапландия е построена през далечната 1800 г., но през 2013 г. е била реновирана, като се е запазил изцяло автентичния стил. Днес тя е голяма цели 232 кв. м. има три спални (явно джуджетата не живеят с Дядо Коледа) и двор голям над десет декара. В кухнята има чешма, от която тече истински шоколад. Стените на цялата къща са направени от масивни дървени греди. Към имота има и малка работилница за играчки, както и малък гараж за шейната с подаръци. В близост се намират и няколко малки, но адски уютни бунгалца, където се предполага, че живеят джуджетата. Имотът е качен в сайт за недвижими имоти, но все още не можем да си го купим, дори и да платим 764 389 долара, на колкото е изчислена стойността му.

Въпреки това се порадвайте на виртуалната обиколка, която ви предоставяме. Може и да си откраднете няколко коледни идеи и да внесете още малко уют във вашия дом.