София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Продължава разследването на убийството в Костенец

Полицията издирва 43-годишен мъж за престъплението

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Разследването на убийството в Костенец продължава. 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние, близо до дома й. Засега предположенията са, че извършител е бившият й партньор - Стоян Зайков на 43 години. Полицията го издирва от петък.

Жертвата и вероятният убиец не живеели заедно от известно време. Пред свои близки Милена споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него. До този момент няма информация за подавани жалби в полицията.

Заподозреният е криминално проявен с обвинения за кражби и увреждане на чужда собственост. Засилено е полицейското присъствие в града. Използва се наличната техника на полицията, има идея за облитане на района с хеликоптер.

Според началника на Районното управление в Костенец, главен инспектор Петър Ценев, не е изключено извършителят да се намира все още на територията на града.

Използва се целият ресурс на МВР за издирването на извършителя. Заподозреният Стоян Зайков е лежал в затвора заради кражби и хулигански прояви.

Според сестрата на жертвата се изключва възможността да става въпрос за любовен триъгълник. Милена Шишкова е негова бивша приятелка и майка на детето му.