София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Проф. Минеков: Свършват колите, трябва да се мълчи малко

Скулпторът сподели, че след случката е получил подкрепа и от свои колеги от чужбина

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Свършват колите, трябва да се мълчи малко.", така с ирония коментира в студиото на предаването "ЕвроДиков" случката с подпалената си кола проф. Велислав Минеков -част от емблематичното отровно трио.
 
Минеков не пропусна да отбележи и писанията в медиите на депутата Делян Пеевски, в които се тиражирало, че той сам е поръчал палежа на автомобила си и обясни, че не това звучи нелогично, тъй като не би могъл да спечели нищо от подобни действия.
 
На другия полюс били реакции на твореца от страна на негови колеги от страната и чужбина, които изразили подкрепата си към него.
 
Минеков не пропусна и да изрази благодарността си към екипите на пожарната.
 
В студиото адвокат Николай Хаджигенов също коментира случката, като отбеляза, че при конкретният казус явно от МВР не са успели да открият клошар, когото да обвинят за палежа и затова са прехвърлили отговорността на сърбин ( бел.ред. първата подпалена кола, която е изгоряла изцяло,  е на сръбски гражданин).
 
"Очаквам до края на деня да кажат, че този сърбин е човек на Цветан Василев и вероятно става дума за терористичен или за друг акт и това няма нищо общо с професор Минеков. От министерството на правосъдието и от това на вътрешните работи струи интелект в небивали мащаби." каза още адвокат Хаджигенов.