София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Проф. Минеков: Извършителите на палежа на автомобила ми са прости хора

"Не съм критик на властта, а на простите хора"

пропускане
5 годиниКрими 10 Боряна Райчева

"Извършителите на палежа на личния ми автомобил са прости хора." Това заяви пред камерата на Евроком скулпторът и граждански активист професор Велислав Минеков. Интелектуалецът, известен с ясната си гражданска позиция и остър език, коментира случилия се в сряда вечерта палеж на неговия автомобил, паркиран лично до дома му.

"Аз не съм критик на властта, а на простите хора", уточни професорът. Той спомена още, че срещу него многократно са правени опити да бъде сплашван, но никога досега не е подавал жалби в полицията.Освен това, по негови думи преди години е правен донос срещу него, което действие той определи като изключителна наглост. Минеков изрази искреното си съмнение, че извършителят на криминалното деяние от сряда изобщо ще бъде открит.

"Мутренските времена в България не са си отивали", категоричен бе скулпторът. Той препоръча на имащите отношение по случая институции да не се изказват спекулативно, освен ако не знаят конкретни факти. Професорът смята, че официалната позиция на МВР, описваща палежа като "случайно възникнал", е в най-добрия случай несериозна.