София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокопиев: В страната има частна прокуратура

“Случващото се в страната е зловещо“, коментира той

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

"Това е поредната системна репресия и тормоз от страна на прокуратурата, която използва най-разнообразни и привидно законови средства, за да ме сплаши". Така коментира предприемачът Иво Прокопиев обиска на държавното обвинение в офисите му в София от преди седмица.
Той заяви, че по време на акцията не е бил на мястото, тъй като е имал пътуване извън страната. Прокопиев определи като "циркаджийско" искането да бъдат предоставени документи за придобиването на предприятието "Каолин" от "Алфа финанс Холдинг" от 2000-2001 г. Според него искането по толкова показен начин на документи отпреди толкова години означавало, че нещо не е съвсем наред.
Бизнесменът посочи, че освен че "Каолин" е било регулирано дружество като концесионер, през по-голямата част от този период е било и публична компания, която е била интензивно проверявана и от данъчните власти, и от КФН. По тази причина според него въпросната акция е напълно безплодна и ненужна драматизация.
Търси се репутационна публична атака, категоричен бе Прокопиев. Той изтъкна, че заедно с прокуратурата на мястото са дошли и "определени жълти медии под контрола на ДПС и Делян Пеевски".
Според Прокопиев случващото се в момента в страната е зловещо, защото имало частна прокуратура, управлявана от частни интереси. Зад фасадата на една либерална демокрация България е вече една приватизирана държава, посочи той.