Гледай
на живо

Прокуратурата дава подробности за ареста на Иванчева

Тя бе задържана с 56 000 евро

Прокуратурата дава подробности за ареста на Иванчева Прокуратурата днес ще даде подробности по случая със задържането на кмета на столичния район "Младос... thumbnail text

Прокуратурата днес ще даде подробности по случая със задържането на кмета на столичния район "Младост" и заместникът й Биляна Петрова.

Припомняме ви, че арестът на Десислава Иванчева бе извършен вчера по обед на бул. "Васил Левски" пред Министерство на спорта. Тя бе държана с белезници часове наред пред спортната палата, а след това разпитът й продължи часове в спортното ведомство. В колата на районния кмет са намерени 56 000 евро. Това била първата вноска от поискани от нея 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви вчера, че разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев отказа да коментира случая с мотива, че ще бъде попречено на разследването.