Гледай
на живо

Прокуратурата е погнала „неудобния“ Бойко Атанасов

Корупция и организирана престъпност не се разследват, посочи следователят

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на следователя Бойко Атанасов, след негово изказване в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич от 2017 година. Тогава Атанасов обяви, че прокурор Иван Гешев е правел „пазарлъци с организирани престъпни групи“, с които буквално е сключвал „срамни споразумения“. 

„Тогава ми беше потърсена отговорност първоначално от Апелативна прокуратура, където беше направена етична проверка срещу мен. След това в ВКП беше образувано дисциплинарно производство срещу мен, което продължи до пролетта на тази година. След което беше внесено предложение във ВСС да ми се образува четвърто дисциплинарно производство“, разказа в предаването „Честно казано“ на телевизия „Евроком“ следователят Бойко Атанасов.

Той поясни, че сигналът, по който са образувани преписките срещу него са подадени лично от зам.-главния прокурор Иван Гешев.

„В момента корупцията и организираната престъпност не се разследват така, както трябва да бъде“, коментира Атанасов. По думите му, отчитат се едни акции, вдига се шум, но препоръките на Европейската комисия да се отчитат делата за корупция не се спазват.

Той представи пред зрителите на "Евроком" работен доклад на Европейката комисия, който всъщност има критики към българската прокуратура и не бе оповестен от управляващите пред обществото. 

Целият разговор с Бойко Атанасов вижте в предаването на Люба Кулезич "Честно казано".