София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата: Хората в Негован може да са убити от родственик

Властите работят по разкриване на самоличността на жертвите

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се извършва анализ на всички обявени лица за издирване в предходните месеци, за да се установи самоличността на лицата, чиито останки бяха намерени край село Негован. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"След извършване на повторния оглед на местопроизшествието край село Негован вчера са открити множество човешки останки, поставени в 3 бидона и 5 чували. Едното от откритите тела е на жена, за другото все още съдебномедицинската експертиза не е посочила какъв е полът на жертвата", посочи говорителят на главния прокурор.

"Под ръководството на Софийска градска прокуратура се извършва анализ на всички обявени в предходните месеци лица за издирване. Това не е единствената версия за работа. Възможно е лицата да са убити от родственик и да не са били обявени за издирване".

"Ще се извърши сравнителен анализ дали тези лица са известни и има в базата данни техен ДНК материал. Надяваме се оперативно-издирвателните мероприятия да доведат до разкриване първо на самоличността на жертвите и след това и на извършителя на престъплението", каза още Арнаудова.

Вчера стана ясно, че са открити човешки череп и други останки от две тела бяха открити край софийското село Негован. В събота към 18.00 часа местен жител е подал сигнал за открит череп в близост до водоема на селото.