Гледай
на живо

Прокуратурата няма да разследва концесията на Летище София

ВАП няма основание за намеса в решението на кабинета

Прокуратурата няма да разследва концесията на Летище София Върховна административна прокуратура е приела, че не е налице законово основание за намеса на прокур... thumbnail text

Върховна административна прокуратура е приела, че не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност във връзка с процедурата за концесия на летище София, съобщиха от прокуратурата.

Съобщението е по повод сигнал от народни представители от БСП във връзка с откритата процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на Обект „Гражданско летище за обществено ползване - София" - публична държавна собственост. Левицата поиска проверка и отмяна на решението на Министерски съвет за започване на процедура за отдаване на летище София на концесия.

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил сигнала по компетентност на Върховната административна прокуратура. След получаване и проучване на съответните материали магистратите са приели, че не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност.