София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Прокуратурата няма да разследва концесията на Летище София

ВАП няма основание за намеса в решението на кабинета

5 годиниПравосъдие 9 Боряна Райчева

Върховна административна прокуратура е приела, че не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност във връзка с процедурата за концесия на летище София, съобщиха от прокуратурата.

Съобщението е по повод сигнал от народни представители от БСП във връзка с откритата процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на Обект „Гражданско летище за обществено ползване - София" - публична държавна собственост. Левицата поиска проверка и отмяна на решението на Министерски съвет за започване на процедура за отдаване на летище София на концесия.

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил сигнала по компетентност на Върховната административна прокуратура. След получаване и проучване на съответните материали магистратите са приели, че не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност.