София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата повдига обвинения на Северин

21-годишният мъж бе екстрадиран от Германия снощи

6 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Днес се очаква прокуратурата да повдигне обвинение на Северин Красимиров, който бе задържан за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова.

21-годишният мъж бе екстрадиран от Германия снощи, придружен от германски и български полицаи. Веднага след кацането на самолета Северин беше конвоиран до Националното следствие за ДНК проби от Института по криминалистика и криминология.

Към момента е задържан за 72 часа, но държавното обвинение иска да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Преди да се изправи пред съда в Русе, на Северин, в присъствието на адвокат, ще му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин на Виктория Маринова.

Към момента мъжът е обвинен задочно.

По-късно Русенският окръжен съд трябва да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража. Магистратите трябва да преценят дали има обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението и каква е опасността да се укрие или извърши друго престъпление.