Гледай
на живо

Прокуратурата повдига обвинения на Северин

21-годишният мъж бе екстрадиран от Германия снощи

Прокуратурата повдига обвинения на Северин Днес се очаква прокуратурата да повдигне обвинение на Северин Красимиров, който бе задържан за жесто... thumbnail text

Днес се очаква прокуратурата да повдигне обвинение на Северин Красимиров, който бе задържан за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова.

21-годишният мъж бе екстрадиран от Германия снощи, придружен от германски и български полицаи. Веднага след кацането на самолета Северин беше конвоиран до Националното следствие за ДНК проби от Института по криминалистика и криминология.

Към момента е задържан за 72 часа, но държавното обвинение иска да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Преди да се изправи пред съда в Русе, на Северин, в присъствието на адвокат, ще му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин на Виктория Маринова.

Към момента мъжът е обвинен задочно.

По-късно Русенският окръжен съд трябва да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража. Магистратите трябва да преценят дали има обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението и каква е опасността да се укрие или извърши друго престъпление.