Гледай
на живо

Промени в лотарията за Зелена карта

САЩ ще приемат само женени двойки от България

Промени в лотарията за Зелена карта Нови ограничения за българите, устремили се към заветната Зелена карта за легално ребиваване в Съеди... thumbnail text

Нови ограничения за българите, устремили се към заветната Зелена карта за легално ребиваване в Съединените щати. Посолството на САЩ в София официално съобщи, че в процедурата за даване на Зелена карта вече ще бъдат дисквалифицирани случаите, при които кандидатстват неженени двойки. От посолството поясняват, че Държавният департамент е обявил официално на 25 септември старта на Програма за разнообразяване на имигрантския поток за 2020 г.

В условията за участие вече има промяна на общите правила. Освен досегашната дисквалификация на молби, в които не са включени съпруг/съпруга или дете, вече ще бъдат дисквалифицирани и случаи, при които в заявката за участие са включени лица, които не са съпруг/съпруга с право на участие на основния кандидат.

От посолството обаче уточняват, че при вписване на дете на неженена двойка в заявлението за участие, кандидатът няма да бъде дисквалифициран и той ще може да продължи към втория кръг за интервюто. Тогава остава възможността единият родител да получи Зелена карта и да замине с детето си, но партньорът му ще остане в България.

Електронната система на програмата (E-DV) ще бъде отворена за регистрации от 12.00 ч. на обед, източно стандартно лятно време, на 3 октомври 2018 г. Ще бъде затворена на 6 ноември.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на Посолството.