Гледай
на живо

ПРОТЕСТ НА АТАКА ПО СЛУЧАЙ АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ

ДЕСЕТКИ СЕ СЪБРАХА ПРЕД АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО

ПРОТЕСТ НА АТАКА ПО СЛУЧАЙ АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ Традиционен протест на партия Атака по случай 72-годишнината от американските бомбардировки над стол... thumbnail text

Традиционен протест на партия Атака по случай 72-годишнината от американските бомбардировки над столицата събра десетки хора пред Американското посолство.
Лидерът на партия Атака Волен Сидеров припомни, че при бомбардировките са били убити или са изчезнали две хиляди софиянци.
Сидеров представи предложението на неговата организация летище „София“ да носи името на Димитър Списаревски – български летец, загинал по време на бомбардировките през 1944г.
Протестиращи имаше не само от София, а и от Видин, Плевен и други краища на България. Студеното време не пречи на някои от хората всяка година да идват пред Американското посолство.
Някои от демонстрантите са привърженици на партия „Атака“, други – на каузата, която партията заявява всяка година на 10 януари.
Сред водещите мотиви на протестиращите е фактът, че историята не трябва да се забравя.
На протеста присъстваха и млади хора, а дори и деца. Голяма част от тях тепърва ще научат какво всъщност се е случило преди 72 години в София.