Гледай
на живо

Протест с искане за втори референдум за Брекзит

Организаторите очакват повече от 700 хиляди участници

Протест с искане за втори референдум за Брекзит Мащабен протест с искане за втори референдум се очаква  в Лондон. Медиите на острова пишат за р... thumbnail text

Мащабен протест с искане за втори референдум се очаква  в Лондон. Медиите на острова пишат за резервирани стотици автобуси, които да доведат протестиращи от цялата страна. Прогнозите на организаторите са за повече от 700 хиляди участници.

Джеймс МакГрори, който ръководи кампанията за втори референдум, каза, че това ще бъде най-голямото масово движение в страната.

Вчера Brexit беше официално отложен. Лидерите на държавите от Европейския съюз договориха план за действие и дадоха на Лондон нови две дати. Ако споразумението за условията бъде одобрено от Камарата на общините следващата седмица, отсрочката ще бъде до 22 май. Ако споразумението не бъде одобрено, срокът е  12 април.

Малко по-голямата част от обществеността, 52%, искат забавянето на Brexit, докато 35% казват, че Обединеното кралство трябва да напусне следващата седмица.

Но само 10% заявяват, че закъснението трябва да се използва, за да се даде време на сделката на Тереза Мей, другите заявиха, че времето трябва да се използва за преговори за мек Brexit, провеждане на общи избори или провеждане на втори референдум.