София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протест срещу Гешев и Цацаров

Граждани излизат пред Съдебната палата в битка за правосъдие

пропускане
4 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Протест срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор и на номинирания за шеф на антикорупционния орган Сотир Цацаров, организират тази вечер  от 18:00 часа пред Съдебната палата от инициативата “Правосъдие за всеки”.
 
Във поканата в социалната мрежа организаторите призовават гражданите да се присъединят към събитието, озаглавено “Светлината срещу мрака. Вик за свобода и справедливост”, като заявяват, че ще настояват за промени в Конституцията, които да регламентират по различен начин функциите на главния прокурор.
 
“Да застанем в защита на Правото, независимия съд, справедливостта и достойнството ни като граждани на Европейския съюз. Отнемат ни държавата, отнемат свободата ни, отнемат бъдещето на децата ни... Нека покажем, че имаме силата и достойнството да се противопоставим и ще продължим борбата - това е, от което шайката на политолигархията най - много се страхува! “, пишат още от “Правосъдие за всеки” и приканват недоволните от състоянието на правосъдието у нас, да се включат.