София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПРОТЕСТ СРЕЩУ РАЗРУШАВАНЕ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА

ОТ ОБЩИНАТА ЗАЯВИХА, ЧЕ СЪОРЪЖЕНИЕТО Е НЕЗАКОННО

9 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Жители на столичния квартал "Стрелбище" излязоха на протест срещу решение на Столичната община да разруши детската площадка, на която децата им играят от шест години. Аргументите на общината – строителството е незаконно, а има проект за изграждане на нова площадка.

Според собственика, макар и само устно, съгласие за строеж е дадено през 2009 г. Въпреки административните неуредици, той полага грижи за съоръженията и твърди, че поддръжката им е за негова сметка.

Родителите са категорични, че площадката трябва да остане, защото там децата им се чувстват добре и им харесва. Казват, че ще се съгласят площадката да бъде разрушена само след решение на съда.

Разрушаването на площадката беше преустановено. Засега. От Столичната община обещават да излязат със становище, какви мерки ще бъдат предприети. Родителите, от своя страна, няма да престанат да водят децата си там и се надяват магистратите да вземат решение, което е в полза на най-малките.

Източник: Нова ТВ