София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Протест срещу увеличаването цената на водата

Граждани ще блокират достъпа до сградата на КЕВР

5 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Нов протест срещу планираното поскъпване  на цената на водата от януари 2019-та година организират във социалните мрежи представители на Движение за радикална промяна "Българска пролет".
 
Протестът ще се проведе утре на 28 декември (петък) пред сградата на Комисията за енергийно водно регулиране. Денят е избран, тъй като именно на утрешното заседание на регулатора се очаква комисарите да одобрят поскъпването на водата.
 
В страницата на събитието се посочва, че гражданите ще блокират достъпа на членовете на КЕВР до работните си места, за да попречат решението за по-скъпата вода да бъде прието.
 
Организаторите, сред които и лидерът на "Българска пролет" Велизар Енчев уточняват още, че Столична община е официално уведомена за протестната акция на гражданите и призовават всички недоволни да се включат в инициативата.
 
Припомняме, че подобна блокада пред КЕВР имаше и при заседанието на комисията на 17-ти декември, когато се наложи полицията да се намеси, за да попречи на недоволните да нахлуят в сградата.