София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протест в Петрич след зловещия дрифт

Искат обезопасяване на кръстовището на инцидента

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Млади хора от Петрич се събраха тази сутрин на кръстовището, на което миналата нощ 18-годишен шофьор помете с автомобила си трима младежи. Протестиращите настояват улицата, на която се е случил инцидента да бъде обезопасена с поставяне на легнал полицаи или пешеходна пътека. По думите им на това място редовно водачите на автомобилите си позволяват да карат с несъобразена скорост и да се забавляват, правейки т.нар. дрифтове. 
 
Припомняме, че тримата тийнейджъри са се разхождали по тротоара в сряда срещу четвъртък през нощта, когато младият шофьор, притежаващ книжка от едва няколко месеца, ги блъска с колата си. В следствие на удара двама от младежите -брат и сестра са приети по спешност в петричката болница, като момчето губи крака си. Третото дете не е пострадало.
 
Според очевидци на случилото се шофьорът е извършвал опасни пързаляния с колата си по шосето, вследствие на което е загубил контрол над нея. От полицията отричат изцяло тази версия и твърдят, че трагичния инцидент се случва заради прекалено висока скорост.  По случая се води разследване, а от прокуратурата вече поискаха мярка за неотклонение 72 часа задържане под стража за водача на автомобила.