Гледай
на живо

Протест заради Виетнамските общежития

Плануват да настанят ромите оттам в контейнери в на игрище в квартала

Протест заради Виетнамските общежития Живеещите около Виетнамските общежития в София излязоха на спонтанен протест по-рано днес. Поредното... thumbnail text
Живеещите около Виетнамските общежития в София излязоха на спонтанен протест по-рано днес. Поредното недоволство около станалите през годините полуразрушени жилища, обитавани от роми, се породи около  новата идея на районната администрация. 
 
Планирано е да бъдат отпуснати над 2,4 милиона лева за преобразуването на транспортни контейнери в общежития, които ще бъдат построени на мястото на  рушещите се сгради.
 
Самите общежития пък ще се преместят на 500 метра в квартал .„Факултета” на мястото на зелено игрище, на което играят децата от района. Именно това е причината недоволните да излязат днес на улицата, като негодуванието си те изразиха пред "Нова телевизия".
 
Протестиращите съобщиха, че са подали и жалби, освен до районния кмет, също и до Йорданка Фандъкова и омбудсмана мая Манолова, а ако исканията им не бъдат чути, ще застанат на пътя и и ще попречат с жива верига  на машините, които местят контейнерите.
 
От телевизия "Евроком" се опитахме да се свържем с кмета на район Красна поляна Иван Чакъров, за да коментира темата, но на този етап опитът ни остана безрезултатен.