София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протести затрудниха цялата транспортна мрежа във Франция

Умерените профсъюзи са против пенсионната реформа

4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Протестите във Франция продължават. 20 процента от полетите до и от парижкото летище "Орли" днес са отменени, предаде ДПА.  Властите предупредиха и за нарушения и закъснения в трафика заради включването на умерените профсъюзи срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон.
 
Оюе вчера от Министерството на външните работи предупредиха, че протестните действия ще затруднят още повече пътуванията във Франция. Четирите синдиката на транспортните работници в страната призоваха да бъдат блокирани търговски центрове и бензиностанции на магистралите в много региони на страната. 
 
Очаква се днешната ситуацията да бъде още по-затруднена заради манифестация в Париж, в която ще се включат представители и поддръжници на 8 синдикални организации. От българското послоство в Париж препоръчват на сънародниците ни във Франция или планиращите пътуване там да се информират за актуалната обстановка.
 
Припомняме, че стачните действия във Франция стартираха от 5 декември и са безсрочни. Обхванати са всички видове транспорт.