Гледай
на живо

Проверявайте често и избягвайте контакт с грипно болни

Пикът на грипната епидемия още не е достигнат

Проверявайте често и избягвайте контакт с грипно болни "100 000 болни от грип в момента, но пикът на епидемията още не е достигнат", това заяви директорът ... thumbnail text

"100 000 болни от грип в момента, но пикът на епидемията още не е достигнат", това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Последните данни показват, че от грип в момента боледуват около 100 хиляди души. Миналата година по това време броят на заразените е варирал между 200 и 400 хиляди на седмица.

"Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространението на грипа в повечето области и за това трябва да се усилят личните мерки. Никакъв контакт с болни, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския транспорт вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и трябва да се проветрява", коментира Кантарджиев.

Последните данни показват, че от грип в момента боледуват около 100 хиляди души. Миналата година по това време броят на заразените е варирал между 200 и 400 хиляди на седмица, добави още Кантарджиев.