София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пулев: „Водим преговори за мач с Руис“

Преговорите са за двубой през ноември в Лас Вегас

5 годиниСпортни 2 Боряна Райчева


Кубрат Пулев може би ще се изправи срещу новия световен шампион в тежка категория на IBF, WBA, WBO и IBO Анди Руис през ноември в Лас Вегас. Това обяви самият той пред „Тема спорт“.
Българинът коментира и изненадващата победа на Руис над Антъни Джошуа: „Бих посъветвал Джошуа да не се хвърля на реванш с Руис, защото ще загуби отново. При това още по-тежко. Видяхте, че той беше безпомощен. Има една много хубава българска поговорка – не си прави сметки без кръчмар. Говореха за следващи срещи, включително водиха преговори и с нас за мач през ноември на „Уембли“. Държаха се надменно, но Господ бе на друго мнение. Вече водим преговори с Руис и не виждам причина мачът да не се състои“.
Ако все пак споразумение за мач-реванш между Руис и Джошуа бъде постигнато, то Кубрат Пулев ще се изправи със следващия в ранглистата на IBF – Агит Кабайел.
Кобрата отрече слуховете, които се въртят от известно време, че ще се изправи срещу Тайсън Фюри с обяснението, че британецът е доста по-назад в гореспоменатата ранглиста.
Очаква се всичко да стане ясно в следващите десет дни.