София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Първи сме в Европа по събиране на опаковки от растителна защита

"Най-отговорен земеделски стопанин" е Георги Хаджийски

пропускане
4 годиниАгро 13 Боряна Райчева

България е на първо място в Европа за най-добра ефективност по ключов екологичен показател - събиране на опаковки от продукти за растителна защита в земеделието. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при откриването на Годишна конференция на тема: "За чисто земеделие и сигурна околна среда" в МЗХГ.

На форума бяха представени резултатите от Системата за събиране и управление на опаковки от продукти за растителна защита на Асоциация растителнозащитна индустрия България /АРИБ/.

Междувременно с това по време на форума беше връчена специална награда "Най-отговорен земеделски стопанин" за 2019 г. на Георги Хаджийски, който отглежда 70 000 дка земеделска земя с пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица в област Враца и Монтана.

А новият изпълнителен директор на БАБХ проф. Паскал Желязков е силно обезпокоен, че не се намират умрели свине по време на лова.