София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пускат части от ремонтираната отсечка в „Овча Купел“

Ремонтът ще завърши около 10-и септември

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В събота срещу неделя ще бъде обърнато движението в двете посоки на отсечката до булевард „Цар Борис III” в столичния квартал „Овча Купел“. Трафикът ще се движи двупосочно.

До тогава се асфалтирането ще бъде завършено. Освен асфалтовата настилка, подменени са и трамвайните релси.

Отсечката е дълга 400 метра.

Ремонтът ще приключи в дните около 10-септември, когато ще бъде освободено и цялото движение.

Дейностите по обновяване започнаха в края на юли. Те обхващат и тротоарите, осветлението, както и оформяне на дърветата.

Ремонтът обхваща разширение на булевард „Монте видео“. Паралелно с него се изгражда и третият лъч на метрото.

Релсовият път се подменя по нова за София технология. След завършването му, ще бъдат замерени шумът и вибрациите, за да се види по-добри ли са от старите.

От 27-и август ще започне разширението на булевард „Овча Купел“ и цялостната реконструкция на булевард „Тодор Каблешков“.

Другият ремонт, засягащ хората е този на „Орлов мост“, който върви интенизвно. Положена е стоманената мрежа и в другия участък. Предстои асфалтиране и изчакване на 48 часа. Движението ще бъде освободено изцяло, най-късно в неделя сутрин.