София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин дава над две хиляди лева на всеки ветеран от Втората световна война

По случай Деня на победата

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Еднократно плащане по случай 75-годишнината от Победата във Втората световна война ще възлиза на 75 хиляди рубли на ветерани "и всички категории, приравнени към тях", както и 50 хиляди рубли на работници от домашния фронт. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с ветерани и представители на обществени патриотични асоциации.
Руският лидер припомни, че на годишнината от Победата еднократните плащания обикновено възлизат на 10 хиляди рубли на ветерани, а на работниците от домашния фронт - по 5 хиляди. Според президента той се замислил днес и стигнал до извода, че разпределението на такава помощ е свързано със 75- годишнината от победата ще бъде оправдана и хората ще разберат тази стъпка.
Президентът също изрази надежда, че по време на подготовката за честването на годишнината на Победата в цяла Русия и на федерално и регионално равнище ще се случат редица събития, свързани с подкрепата за ветераните. Путин отбеляза, че разчита на работата на доброволците. Той каза, че това са „млади, интересни и много талантливи момчета“, които търсят „най-разнообразните форми на подкрепа за ветераните“.