София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин и Макрон обсъдиха кризата в Украйна

Макрон ще присъства на Деня на победата догодина

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Президентите на Русия и Франция са обсъдили в телефонен разговор украинската криза. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл и уточниха, че разговорът е бил по инициатива на френската страна.

Двамата лидери са разгледали перспективите за разрешаването на вътрешноукраинския конфликт. Изразили са готовност да активизират съвместната си работа в тази посока, включително в рамките на нормандския формат.

Владимир Путин и Еманюел Макрон са обсъдили също така ситуацията около иранската ядрена програма след оттеглянето на Съединените щати от Съвместния план за действие.

Любопитно е, че Еманюел Макрон е приел поканата на Путин да участва през май догодина в тържествата по случай 75-тата годишнина от победата във Великата отечествена война.

Припомняме, че миналия месец Европейският съюз гласува единодушно за удължаване на санкциите срещу Русия заради участието на страна в украинския конфликт, като осъди Москва, че не направи достатъчно за изпълнение на Минското споразумение.