Гледай
на живо

Путин и Макрон с извънреден телефонен разговор

За ситуацията в Североизточна Сирия

Путин и Макрон с извънреден телефонен разговор Президентите на Руската федерация и Франция Владимир Путин Еманюел Макрон проведоха телефонен разгов... thumbnail text


Президентите на Руската федерация и Франция Владимир Путин Еманюел Макрон проведоха телефонен разговор, по време на който подробно беше обсъдена ситуацията в Североизточна Сирия. Това се посочва от пресслужбата на Кремъл.

Според информация, лидерите на Руската федерация и Франция са изразили мнение, че е необходимо да се зачита суверенитетът и териториалната цялост на Сирия.

"Владимир Путин информира за усилията, които полага Русия за стабилизиране на ситуацията в региона, включително за улесняване на установяването на контакти между заинтересованите страни и осигуряване интересите на всички етнически и религиозни групи", се казва в съобщението на пресата.

Според доклади, за да се постигне устойчиво политическо уреждане в Сирия, страните отбелязват значението на започването на междусирийски диалог в рамките на Конституционния комитет, проведен под егидата на ООН в края на октомври.

Телефонният разговор е иницииран от френската страна.