Гледай
на живо

Путин иска страната му да се управлява по модерен начин

Състоя се първата среща с кабинета в Кремъл

Путин иска страната му да се управлява по модерен начин Руският президент Владимир Путин поиска от новото си правителство да работи за промени във всички об... thumbnail text

Руският президент Владимир Путин поиска от новото си правителство да работи за промени във всички области, на първата среща с кабинета в Кремъл, предаде ТАСС.

Путин заяви пред премиера Медведев и министрите, че трябва да се използват нестандартни подходи и модерн стил на управление.

Той призова правителството да е пример за конструктивно сътрудничество с гражданското общество.

"Задачите, които ви очакват, са не просто сложни, а крайно отговорни. Това са цели от принципно ново равнище, от постигането им зависи жизнеспособността на страната ни, енергията на развитието й, бъдещето й, без никакво преувеличение", заяви Путин.

Президентът пожела на Медведев и министрите здраве и енергия, за да вършат добре трудните задачи, които се изправят пред тях.

Припомняме ви, че Владимир Путин беше преизбран за президент на Русия на 18 март и встъпи в длъжност на 7 май. Той отново назначи Дмитрий Медведев за премиер.

На 18 май Путин реши да остави на постовете им повечето основни министри като външния министър Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу, утвърждавайки предложенията на Медведев.