Гледай
на живо

Путин пристигна в Белград

Самолетът му бе ескортиран от три МиГ-29

Путин пристигна в Белград 70 000 граждани на Сърбия и 5 000 служители по сигурността посрещнаха днес руският президент Владими... thumbnail text

70 000 граждани на Сърбия и 5 000 служители по сигурността посрещнаха днес руският президент Владимир Путин, който пристигна на официална визита в Белград.  Самолетът на Путин беше придружен от изтребители МиГ-29 в въздушното пространство на републиката, съобщи сръбската президентска администрация.

Това са самолетите, които преди това бяха доставяни от Русия на Сърбия в рамките на военно-техническото сътрудничество, посочват ведомството.

На летище „Никола Тесла“ в Белград руският държавен глава бе посрещнат от сръбския лидер Александър Вучич с черен килим и гвардейци.

Малко по-рано пристигна самолетът с руските бизнесмени, с представители на над 40 компании.

По програма двамата президенти ще положат венци на Гробището на освободителите на Белград и на Паметника на червеноармееца.

Двамата президенти ще разговарят на четири очи, а по време на посещението се очаква да бъдат подписани повече от 20 двустранни документа.

Наред с развитието на двустранните политически и икономически връзки, двамата се държавни глави ще обсъдят и ситуацията около Косово. Друга важна тема в дневния ред на президентите е присъединяването на Сърбия към европейския клон на газопровода „Турски поток”.