София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Путин: Русия няма равна по въоръжение

Руският президент възхвали армията на страната си

6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Военнопрактическа конференция за резултатите от специалната операция в Сирия се проведе вчера в Русия. На нея присъстваше президентът Владимир Путин. Пред медиите той обяви, че  руската армия е една от най-добре въоръжените в света, което се доказва от военната операция в Сирия, съобщава ТАСС.

Путин подчерта, че разгромът на терористите в Сирия е показал силата на бойния руски флот. В хода на операцията, според него, се е видяла ефективността на руското оръжие.

Русия няма равна на себе си по редица системи на въоръжение,  но за да се запазва световното лидерство в сферата, "трябва постоянно и напрегнато да се работи, да сме на крачка напред, а не да храним илюзии“, категоричен бе Владимир Путин.

По данни на руското Министерството на отбраната, в Сирия са били използвани "215 съвременни и перспективни видове въоръжение", които като цяло са потвърдили своите "високи характеристики".

Путин отбеляза, че с положителни резултати са били прилагани за първи път ракетите "Калибър" и по-малко известните ракети "Х-101“,  които са прецизни оръжия с далечен обсег с въздушно и морско базиране.