София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПУТИН: РУСКАТА ИКОНОМИКА МИНА ПИКА НА КРИЗАТА

ТОВА ЗАЯВИ ПРЕЗИДЕНТЪТ ПО ВРЕМЕ НА ГОДИШНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

8 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Статистиката сочи, че руската икономика премина пика на кризата, като през втората половина на годината икономическата активност показва признаци на стабилизация. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на годишната си пресконференция.
Държавният глава коментира начинът, по който тенденциите на световните пазари се отразяват на руските финанси. Той уточни, че западните санкции и ниските цени на петрола са нанесли сериозни удари на икономиката на страната. Путин призна, че Русия е силно зависима от енергийните ресурси. По думите на президента, е изчислен бюджетът за следващата година, на базата на 50 долара на барел. Към днешна дата обаче цената е 38 долара, като трябва да бъдат нанесени корекции. Владимир Путин коментира и ситуацията с Турция. Той уточни, че свалянето на руския самолет е вражески акт и не разбира, защо Анкара е предприела този ход.